“Samen op zoek naar mogelijkheden”

Portfolio

Ridderkerk, 20 januari 2018

Jarenlang heb ik samengewerkt met Roel en Christine van der Waal op dezelfde basisschool. Eerst in de hoedanigheid als leerkracht en daarna was ik hun directeur.
Zij hebben op den duur hun pad verbreed door een andere school en functie te kiezen. Christine als intern begeleider en Roel als docent praktijkonderwijs. 

Roel van der Waal is een persoon die met zijn aanstekelijke enthousiasme mensen kan inspireren. Bij leerlingen én ouders haalt hij het beste naar boven. Hij gaat in relatie met hen en is zeer betrokken. Roel zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Als leerkracht is hij excellent te noemen. Zo’n leerkracht die je je later nog herinnert. Als mens is hij betrouwbaar, loyaal, warm en toegankelijk. Wanneer hij zich ergens in vastbijt laat hij niet meer los. Samenwerken met hem is een feestje. Met humor, inzet en daadkracht zorgt hij voor vooruitgang. 

Christine van der Waal is een alleskunner. Ze is creatief, zorgzaam en intellectueel goed onderlegd. Haar kijk op kinderen houdt in dat ze op zoek gaat naar wat het kind wél kan. Beperkingen zijn ondergeschikt. Daarnaast is het totale gezin voor haar belangrijk, de ondersteuning van ouders én kinderen. Het kind staat immers niet los van de omgeving waarin het leeft. Christine heeft veel kennis op het gebied van specialistische zorg voor kinderen, daarnaast coacht zij leerkrachten en intern begeleiders. Haar netwerk is groot te noemen. Dit betekent dat zij snel de juiste wegen weet te bewandelen om de vragen en hulp op de juiste plek te krijgen. Als mens is Christine vrolijk, ondernemend en flexibel.

Caroline Nieuwstraten
Directeur CBS De Fontein

Ridderkerk , december 2017

Roel en Christine van der Waal...twee multitalenten die, sinds ze elkaar gevonden hebben, hun creatieve breinen nóg beter tot hun recht laten komen. Roel ken ik vooral als excellente leerkracht die een jaar geleden helaas basisschool ‘De Wingerd’ in Ridderkerk verliet.  Begrijpelijk, na 10 jaar ging hij een nieuwe uitdaging aan....maar mensen, wat liet hij een diep gat achter dat nauwelijks opgevuld kon worden. Met Christine werk ik al vele jaren samen. Als tóp intern begeleider is zij verbonden aan basisschool De Klimop, ook in Ridderkerk. Hier zijn we collega’s en werken we samen met het hele team aan het bereiken van de status ‘excellente school’. In dit proces speelt Christine een cruciale rol. Haar kennis en kunde zijn van onschatbare waarde. 
Maar....bovenal zijn Roel en Christine zeer gedreven om kinderen/leerlingen optimale kansen te bieden. Altijd denkend in mogelijkheden en kansen en inspirerend voor velen!

Sandra Wennekendonk-Meuwese
Directeur CBS de Wingerd, CBS de Klimop

 

 


In 2017 hebben ik als interim manager  van een basisschool enige maanden samengewerkt met Christine. Ik heb haar leren kennen als een deskundig intern begeleider, die met veel passie, betrokkenheid en humor op professionele wijze haar collega's adviseert en ondersteunt. Door haar grote creativiteit, expertise en loyaliteit tilt zij zowel een organisatie, als individuele medewerkers naar een hoger niveau. Kortom het is een plezier om met Christine te mogen samenwerken.

Rene Kemper
www.renekemper.nl

 

Roel van der Waal is onderwijs.
Deskundigheid, humor, bevlogenheid en hart voor de zaak. Weinigen hebben de gave om theorie zo zichtbaar te maken in de praktijk... en vice versa!

Martijn Eeuwijk
Directeur Máximacollege